Elektrolyten zijn ionen die ontstaan bij het oplossen van zouten, basen en zuren. In het menselijk lichaam bevinden ze zich in het bloed, het cytosol en de extracellulaire vloeistof. Ze zijn onder andere onmisbaar voor de handhaving van de zuurtegraad en de osmotische waarde van het bloed. Elektrolyten worden in normale omstandigheden opgenomen uit de voeding, vooral uit verse vis, groenten, fruit en noten. Ze kunnen ook ingenomen worden via speciale sportdranken. De belangrijkste elektrolyten zijn calcium, natrium, magnesium, kalium, chloride, fosfaat en waterstofcarbonaat.

Electrolyte Fuel, de rehydratatiedrank perfect gedoseerd in elektrolyten

Trainen bij hoge temperaturen gaat gepaard met veel vochtverlies. Het gevaar op dehydratatie loert daarbij altijd om de hoek, met een hoger risico op krampen en kwetsuren tot gevolg. Bovendien zweet je ook de elektrolyten uit die belangrijk zijn voor je vochtregeling. Een sportdrank met een uitgebalanceerde combinatie van elektrolyten kan helpen. Onze rehydratatiedrank Electrolyte Fuel is ideaal om voor, tijdens en na inspanningen met veel zweetverlies de vochtbalans en het elektrolytenevenwicht in het lichaam vlug te herstellen. Weetje: dit product wordt ook gretig afgenomen door de festivalgangers van Tomorrowland. Dat het ook helpt tegen een kater is daarbij allicht ook deel van het succes.

Ontdek de kracht van de elektrolyten magnesium, kalium en natrium

Lees hier meer over de drie voornaamste elektrolyten aanwezig in onze Electrolyte Fuel.

Bestel HIER Elektrolyte FUEL

Voedingssupplementen maken deel uit van The Bigger Picture, onze kijken op training voor zowel recreatieve als competitieve sporters. Zo verdeelde Sports2 al ketonen voor ze een hype werden. En zo vinden wij ook dat elektrolyten bij een warme sportieve zomer horen. Bestel ze hieronder, of bij vragen, neem contact op via info@sports2.be of het formulier.