KALIUM: een elementair elektrolyt IN DE rehydratatiedrank ELEKTROLYTE FUEL

In een vorige blog leggen we uit hoe elektrolyten je helpen sporten bij warm weer. In deze blog lichten we een elektrolyt eruit: kalium. Dat komt in de natuur alleen voor in de vorm van zouten. In het menselijk lichaam wordt kalium opgenomen door het maag-darmsysteem en bij overmaat uitgescheiden via de nieren. Die balans wordt geregeld door het hormoon aldosteron. Kalium zit vooral in aardappelen, groente en fruit.

98 % van het totale lichaamskalium bevindt zich binnen de cellen. Het is onmisbaar voor de aanmaak van eiwitten en glycoceen en speelt een belangrijke rol bij de pulsoverdracht in zenuwen. Kalium werkt ook het bloeddrukverhogend effect van natrium tegen.


 

KALIUM VOOR SPORTERS

Bij zware sportieve inspanningen verlies je door te zweten een deel van je kalium. Een tekort aan kalium kan een negatieve invloed hebben op het functioneren van de spieren. Als je je reserves vlug terug wilt aanvullen, kun je je toevlucht nemen tot een sportdrank waar kalium aan toegevoegd is. De dosering van kalium in de rehydratiedrank Elektrolyte Fuel is daarvoor perfect.

Bestel HIER Elektrolyte FUEL

Voedingssupplementen maken deel uit van The Bigger Picture, onze kijk op training voor zowel recreatieve als competitieve sporters. Zo verdeelde Sports2 al ketonen voor ze een hype werden. En zo vinden wij ook dat elektrolyten bij een warme sportieve zomer horen. Bestel ze hieronder, of bij vragen, neem contact op via info@sports2.be of het formulier.