Vorig jaar gaven we al eens 5 x 5 tips als goede voornemens voor het komende sportieve jaar. Lees ze nog eens door: je kunt er alleen maar je voordeel bij halen. Aan goede voornemens beginnen is één ding, maar ze volhouden is nog een ander paar mouwen. Hoe je dat doet, daar gaan we in deze blog dieper op in.

Om goede voornemens, vooral op het gebied van sport en beweging, vol te houden, is het belangrijk een strategie te hebben die motivatie, consistentie en realistische doelstellingen omvat. Hier zijn tien tips die sportievelingen kunnen helpen hun doelen te bereiken en te behouden:

1 Stel realistische doelen

Begin met doelen die haalbaar zijn. Het is beter om kleine, haalbare doelen te stellen en die geleidelijk moeilijker te maken dan te beginnen met een doel dat te ambitieus is.2/ 

2 Maak een plan

Een gedetailleerd plan over hoe je je doelen gaat bereiken, kan helpen. Dat kan een trainingsschema zijn, inclusief welke dagen je zult trainen, welke activiteiten je zult doen en hoe lang elke sessie zal duren. 

3 Train samen met een trainingspartner

Samen sporten en trainen met iemand kan motiverend werken. Een trainingspartner kan je verantwoordelijk houden en de trainingen leuker maken. Je zult ook minder vlug afhaken, want je hebt afgesproken en moet dus op post zijn op de training.

4 Houd je vooruitgang bij

Door je vooruitgang bij te houden, kun je zien hoe ver je gekomen bent en wat je nog moet doen om je doelen te bereiken. Dat kan door middel van een app, een dagboek of sociale media.

5 Wees flexibel

Het is belangrijk om flexibel te zijn in je training. Als je een dag mist, compenseer die dan op een andere dag. Wees niet te hard voor jezelf als dingen niet altijd gaan zoals gepland.

6 Vier kleine successen

Elke stap richting je doel is een overwinning. Het vieren van die kleine successen kan je motivatie verhogen.

7 Zoek inspiratie

Ga op zoek naar andere atleten op sociale media en volg hun vorderingen en aanpak. Lees een inspirerend boek van een andere atleet of bekijk een documentaire over sport.

8 Luister naar je lichaam 

Rust en herstel zijn net zo belangrijk als de training zelf. Overtraining kan leiden tot blessures, dus zorg ervoor dat je luistert naar je lichaam en rust neemt als het nodig is.

9 Kies zorgvuldig je voeding

Voeding speelt een cruciale rol in je prestaties en herstel. Zorg ervoor dat je voeding ondersteunend is voor je trainingsdoelen. Bij Sports2 vind je alvast alle nodige producten om beter te presteren of te herstellen.

10 Zoek professionele hulp indien nodig

Als je moeite hebt om gemotiveerd te blijven of als je specifieke doelen hebt, kan het nuttig zijn om een personal trainer of coach in te schakelen.

VOLHOUDEN MET THE BIGGER PICTURE

Motivatie, leren volhouden en doorzetten zijn allemaal wezenlijke onderdelen van onze brede trainingsaanpak, The Bigger Picture. Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via info@sports2.be, +32(0)475 328761 of ga naar onze webshop.

Neem vrijblijvend contact op via info@sports2.be, +32 (0)475 328761 of onderstaande link.