MAGNESIUM: een elementair elektrolyt IN DE rehydratatiedrank ELEKTROLYTE FUEL

In een vorige blog leggen we uit hoe elektrolyten je helpen sporten bij warm weer. In deze blog lichten we een elektrolyt eruit: magnesium. Dat bevindt zich in het skelet, in het bloed en in het dwarsgestreepte spierweefsel. Ongeveer een derde van ons lichaamsmagnesium halen we uit voeding. Het zit onder andere in vlees, zuivel, groente, fruit, noten en volkorenproducten.

Magnesium is noodzakelijk voor de opbouw van de botten, het vormen van spiermassa en het functioneren van de spieren. Het speelt ook een rol bij de overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen. Verder helpt het bij de spijsvertering en bij de werking van het geheugen.

MAGNESIUM VOOR SPORTERS

Een tekort aan magnesium is vaak het gevolg van onvoldoende gevarieerde voeding. Het kan spierkrampen, vermoeidheid, slapeloosheid en nervositeit veroorzaken. Bij een tekort kun je tijdelijk tabletten met magnesiumcitraat slikken. Magnesiumcitraat is in water oplosbaar en wordt vlot door het lichaam opgenomen. De dosering van magnesium in de rehydratiedrank Elektrolyte Fuel is daarvoor perfect.

Bestel HIER Elektrolyte FUEL

Voedingssupplementen maken deel uit van The Bigger Picture, onze kijk op training voor zowel recreatieve als competitieve sporters. Zo verdeelde Sports2 al ketonen voor ze een hype werden. En zo vinden wij ook dat elektrolyten bij een warme sportieve zomer horen. Bestel ze hieronder, of bij vragen, neem contact op via info@sports2.be of het formulier.