NATRIUM: een elementair elektrolyt IN DE rehydratatiedrank ELEKTROLYTE FUEL

In een vorige blog leggen we uit hoe elektrolyten je helpen sporten bij warm weer. In deze blog lichten we een elektrolyt eruit: natrium. Dat  kennen we vooral van natriumchloride, dat is gewoon (keuken)zout. In normale omstandigheden nemen we voldoende natrium op via onze dagelijkse voeding.

Natrium stimuleert het dorstgevoel, zodat je in de eerste plaats meer gaat drinken. Bovendien zorgt het ervoor dat je lichaam het water efficiënter opneemt en langer vasthoudt. Anders gezegd, het vocht wordt opgeslagen in de cellen en de urineproductie wordt niet gestimuleerd, zodat het niet onmiddellijk terug verloren gaat.
 

NATRIUM VOOR SPORTERS

Als je minstens 1 uur intensief sport, heb je nut aan een drank met natrium. Als je alleen water drinkt, daalt de natriumconcentratie in je bloed. Een drank met toegevoegd natrium handhaaft de natriumconcentratie, waardoor de urineproductie niet gestimuleerd wordt en het vocht vastgehouden wordt. De dosering van natrium in de rehydratiedrank Elektrolyte Fuel is daarvoor perfect. .

Bestel HIER Elektrolyte FUEL

Voedingssupplementen maken deel uit van The Bigger Picture, onze kijk op training voor zowel recreatieve als competitieve sporters. Zo verdeelde Sports2 al ketonen voor ze een hype werden. En zo vinden wij ook dat elektrolyten bij een warme sportieve zomer horen. Bestel ze hieronder, of bij vragen, neem contact op via info@sports2.be of het formulier.