Zelf ben ik, door de limieten die mijn lichaam me oplegde na jaren sprint- en voetbalexploten, overgeschakeld naar duursporten. Een totaal andere belasting, een totaal andere trainingsbeleving. Zoals je in mijn bio kunt lezen, heeft dat nog wat rek op mijn sportcarrière gezet. Maar er zijn natuurlijk veel roemruchtere namen die tonen dat je met succes van sport kunt switchen.

Tweede in de reeks: Michael Jordan.

Beste sport:BASKETBALL

Nummer 23: we zeggen al genoeg. Michael Jordan wordt wereldwijd nog altijd beschouwd als de beste basketbalspeler uit de geschiedenis van de NBA. Hij domineerde de basketbalwereld voornamelijk als speler van de Chicago Bulls. Records breken was voor MJ een hobby. Tot hij in 1993 zijn pensioen aankondigde en vooral voor de basketbalfan vreemd nieuws had.

Tweede sport: BASEBALL

Jawel, Air Jordan was verleden tijd. Hij had nood aan een nieuw avontuur. In 1994 speelde Jordan bij de Chicago White Sox. Hij werd in de baseballwereld onthaald als een echte superster, maar overtuigen zat er nooit echt in. Een pitch is nu eenmaal geen parket.

 

Sportieve resultaten

Er bestaat in de basketbalwereld weinig twijfel over. MJ is de grootste aller tijden. Hij pakte 6 titels en daarbij gepaard gaande 6 rings, werd 5 keer verkozen tot MVP en maar liefst 14 keer tot Allstar. Jordan leefde voor zijn sport en zijn winnaarsmentaliteit was ongezien. Zijn motivatie op de court zien we ook terug in de manier waarop hij zijn brand Air Jordan wereldwijd promoot.

Begeleiding nodig bij je overstap naar een andere sport?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je met je favoriete sport moet dimmen. Of wilt dimmen. Medische redenen, een specifieke blessure, gewoon omdat je wat anders wilt. Dat betekent echter niet dat je sportief op pensioen moet: er is beslist een sportieve uitlaatklep te vinden waar je geest en lichaam wel nog weg mee weet. Weet echter dat elke sport zijn specifieke begeleiding vraagt.

Sports2 begeleidt je graag in je overstap. Neem contact op via info@sports2.be, bel ons op +32 475 328761 of stel je vraag via het formulier.