Zelf ben ik, door de limieten die mijn lichaam me oplegde na jaren sprint- en voetbalexploten, overgeschakeld naar duursporten. Een totaal andere belasting, een totaal andere trainingsbeleving. Zoals je in mijn bio kunt lezen, heeft dat nog wat rek op mijn sportcarriĆØre gezet. Maar er zijn natuurlijk veel roemruchtere namen die tonen dat je met succes van sport kunt switchen.

We vervolgend deze reeks met: Jim Thorpe.

Beste sport: MEERDERE

Wellicht is hij onbekend bij het brede publiek, maar als we het hebben over sporters die uitblonken in meerdere disciplines is Jim Thorpe de exponent. We doen hem eer tekort door te spreken over een beste sport. Hij speelde 13 jaar op topniveau American football, 7 jaar baseball en 2 jaar basketbal. Maar het strafste gebeurde wel in 1912.

Tweede sport: NOG VEEL MEER

Op de Olympische Spelen van 1912 in Stockholm besliste Jim Thorpe zijn veelzijdigheid te demonstreren. Hij nam, na veel trainingsarbeid, deel aan zowel de vijf- als de tienkamp. Speerwerpen, discuswerpen, hoogspringen, verspringen of sprinten: de Amerikaan wou overal geschiedenis in schrijven.

Sportieve resultaten

Thorpe won zowel op de vijfkamp als op de tienkamp goud. Alsof dat niet genoeg was, verpulverde hij ook op beide nummers het wereldrecord. Completer kun je als sporter niet zijn. Volgens de legende blonk hij uit in nog minstens 10 andere sporten, waaronder hockey, tennis en zwemmen. Alles wat Jim nastreefde, veranderde letterlijk in goud.

Begeleiding nodig bij je overstap naar een andere sport?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je met je favoriete sport moet dimmen. Of wilt dimmen. Medische redenen, een specifieke blessure, gewoon omdat je wat anders wilt. Dat betekent echter niet dat je sportief op pensioen moet: er is beslist een sportieve uitlaatklep te vinden waar je geest en lichaam wel nog weg mee weet. Weet echter dat elke sport zijn specifieke begeleiding vraagt.

Sports2 begeleidt je graag in je overstap. Neem contact op via info@sports2.be, bel ons op +32 475 328761 of stel je vraag via het formulier.