In onze blogpost over 6 methodes om te recupereren na inspanning stipten we al het belang van slaap aan en in een andere blogpost citeerden we diverse sporters die hun slaap heilig vonden om te kunnen presteren.

De Amerikaanse non-profitorganisatie Sleep Foundation postte in het voorjaar van 2021 nog een interessant artikel waarom slaap zo belangrijk is voor sporters. 

Tijdens je slaap versterk je je immuniteit 

Een Duits onderzoek met twee testgroepen, waarbij de ene groep geen nachtrust kreeg en de andere wel, toonde aan dat er bij de uitgeslapen groep minder stresshormoon was en meer vermogen om beschermende T-cellen te produceren. Slaap helpt je dus ziektes te voorkomen of te herstellen van ziektes. Tijdens de slaap produceert je lichaam cytokinen, dat zijn hormonen die het immuunsysteem helpen infecties te bestrijden.

Tijdens je slaap ben je automatismen aan het kweken

Slaap helpt iedereen om herinneringen vast te houden en te consolideren. Als sporters oefenen of nieuwe vaardigheden leren, helpt slapen bij het vormen van herinneringen en draagt het bij tot betere prestaties in de toekomst. Zonder slaap kunnen de paden in de hersenen die je in staat stellen te leren en herinneringen te maken, niet gevormd of onderhouden worden. 
 

Tijdens je slaap rust je hart

Tijdens je slaap kan je hart rusten en kunnen je cellen en weefsel herstellen. Zo kan je lichaam herstellen na fysieke inspanningen. Naarmate je de slaapfasen doorloopt, bevorderen de veranderingen in je hartslag en ademhaling je cardiovasculaire gezondheid.

 

Studies laten een 500 % stijging van groeihormoonniveaus zien met slechts 5 gram GABA.

 

Sleep Recovery: geef je slaapherstel nog een extra boost

Sports2 zou Sports2 niet zijn als we geen product in huis hadden dat het wonderbaarlijke natuurlijke herstelmechanisme genaamd slaap nog wat kracht bijzet. Onze Sleep Recovery is een recuperatiedrank die het herstel versnelt, een goede nachtrust bevordert en de aanmaak van ons groeihormoon stimuleert door de combinatie van de volgende actieve ingrediënten:

  • GABA (gamma-aminoboterzuur)
  • maltodextrine
  • L-arginine
  • L-glutamine
  • Citroenzuur
  • Ornithine alfa-ketoglutaraat
  • Coenzyme Q10
  • Alfaliponzuur

Sleep Recovery met GABA bestellen

 Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via info@sports2.be,
+32 (0)475 328761 of bestel via onderstaande link.