Proteïnerepen bestaan er in allerlei samenstellingen, maar de combinatie van weiproteïne, leucine en collageen was nog nooit uitgeprobeerd. Die ideale combinatie vind je sinds kort in de High Protein Bar van Sports2, een perfecte herstelreep met een aangename smaak en die bovendien weinig vet bevat.

In één reep zit 20 gram eiwitten, dat is de aangeraden hoeveelheid om vlak na het sporten in te nemen. Bovendien bevat de reep leucine en collageen, waarmee je spieren, pezen en gewrichten nog vlugger herstellen. Laten we wat dieper ingaan op de hoofdingrediënten die onze High Protein Bar zo bijzonder maken:

Weiproteïne voor sporters

Wei is oorspronkelijk een bijproduct van koemelk dat vrijkomt tijdens de kaasproductie. Wei heeft de hoogste biologische waarde heeft van alle beschikbare proteïnen. Wei-eiwit wordt vlug opgenomen door het, waardoor het gunstig is om na het sporten in te nemen, aangezien je spieren net dan eiwitten nodig hebben om te herstellen.

Goede weiproteïnesupplementen bevorderen de spiergroei, de kracht en het herstel bij sporters. Weiproteïne vind je trouwens ook in onze Whey Shake.

Je leest er meer over in deze blogpost.

Leucine voor sporters

Leucine is een essentieel aminozuur dat opgenomen wordt via de voeding. Het zorgt ervoor dat eiwitten minder vlug afgebroken worden.

Leucine wordt door sommige sporters als supplement in poedervorm ingenomen. Het doel daarvan is helpen bij het opbouwen van spiermassa of tijdens een dieet spiermassa sparen terwijl je vetmassa verliest.

In deze blogpost over een belangrijk IOC Consensusrapport in verband met supplementen lees je meer over de effecten van leucinesuppletie op het lichaam en de mogelijke impact op sportprestaties. Je vindt leucine ook terug in ons supplement BCAA Complex.

Collageen voor sporters

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Het speelt een grote rol in de samenstelling van botten, kraakbeen en pezen. De mens heeft ook behoefte aan collageeneiwitten voor een strakke huid, gezonde haren en sterke nagels.

De belangrijkste bouwstenen in collageeneiwitten zijn de niet-essentiële aminozuren glycine en proline, die zorgen voor de groei en het herstel van bindweefsel.

Collageen helpt ook bij de spieropbouw en het spierherstel na het sporten. Vooral sporters die niet vaak vlees eten, hebben baat bij suppletie met collageenpoeder.

 

In de spieren stimuleert weiproteïne – dankzij de essentiële aminozuren – de spiereiwitsynthese, terwijl de niet-essentiële aminozuren in collageen het spierbindweefsel versterken. Daarom vullen beide eiwitten elkaar zo goed aan en hebben we ze gecombineerd in onze High Protein Bar.

 

Bestel hier de HIGH protein bar

Voedingsadvies en voedingssupplementen maken deel uit van onze trainingsvisie The Bigger Picture. De nieuws High Protein Bar maakt daar een wezenlijk deel van uit.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via info@sports2.be, +32 (0)475 328761 of onderstaande link.