Bij intensief trainen en sporten worden meer eiwitten afgebroken dan normaal. Door je eiwitinname te verhogen, geef je je spieren de kans om te herstellen en te groeien. Weiproteïnen worden van alle proteïnen het vlugst en het efficiëntst opgenomen door het lichaam. 

Wat maakt wei zo uitzonderlijk?

Wei (vaak wordt de Engelse benaming whey gebruikt) is oorspronkelijk een bijproduct van de productie van kaas uit koemelk. Bijzonder aan wei is dat het de hoogste biologische waarde heeft van alle beschikbare proteïnen. De biologische waarde is de verhouding tussen de hoeveelheid proteïnen in voedsel ten opzichte van die in het menselijk lichaam. Wei heeft een biologische waarde van 104 en als het verder geconcentreerd wordt, kan die waarde oplopen tot 160. Dat komt doordat wei-eiwitten zeer rijk zijn aan vertakte aminozuren (BCAA’s), namelijk valine, leucine en isoleucine.

Wei als voedingssupplement

Voedingssupplementen uit geconcentreerd eiwit geproduceerd uit wei noemen we weiproteïnepreparaten. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen weiproteïne-isolaat (minstens 90 % eiwit) en weiproteïneconcentraat (29 tot 89 % eiwit).

Proteïnesupplementen spelen een grote rol na de training, als het lichaam in een katabolische staat verkeert en vlug een injectie aan eiwitten nodig heeft. Wei-eiwitten zijn ook goede antioxidanten, die de weerstand vergroten. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat regelmatig innemen van weiproteïne het immuunsysteem versterkt.

De effecten van weiproteïnen op een rijtje:

  • toename in droge spiermassa
  • minder spierafbraak tijdens de training
  • korter spierherstel
  • vluggere spiergroei
  • verhoogd metabolisme

    Een groot pluspunt ten opzichte van andere merken is de hoge verhouding aan proteïnen gecombineerd met weinig koolhydraten, zodat het product geen gewichtstoename in de hand werkt.

De Whey Shake van Sports2

Goede weiproteïnesupplementen bevorderen spiergroei, kracht en herstel bij sporters. De Whey Shake van Sports2 bevat een hoge concentratie aan vertakte aminozuren in de perfecte verhouding. Een groot pluspunt ten opzichte van andere merken is de hoge verhouding aan proteïnen gecombineerd met weinig koolhydraten, zodat het product geen gewichtstoename in de hand werkt. Ideaal dus voor duursport en krachttraining. Bovendien lost de Whey Shake zeer goed op en behoort het tot de lekkerste weiproducten op de markt.

Ingrediënten: weiconcentraat, sucralose, cacaopoeder, vanille-aroma

ontdek zelf de wondere weldaden van wei

Je kunt onze Whey Shake bestellen in onze webshop, met vanillesmaak of chocoladesmaak. Heb je nog vragen over het gebruik van wei, neem contact op via info@sports.be, bel naar +32 475 328 761 of stel je vraag via het formulier.