Koolhydraten zijn een hoofdbestanddeel van onze voeding

Koolhydraten zijn de voornaamste energieleveranciers in voedingsmiddelen. Het is in feite de verzamelnaam voor zetmeel en suikers die samen met vetten en eiwitten de hoofdbestanddelen van voeding vormen. Langzame koolhydraten worden traag afgebroken door het lichaam, waardoor de suikers geleidelijk aan in het bloed terechtkomen. Snelle suikers worden vlug opgenomen in het bloed en doen dus de bloedsuikerspiegel vlug stijgen.

Koolhydraten zijn onontbeerlijk bij intensief sporten

Aangezien de opnamecapaciteit van koolhydraten in het lichaam beperkt is, is het noodzakelijk om bij (intensief) trainen en sporten de bloedsuikerspiegel op peil te houden met behulp van snelle suikers. Zo niet krijg je algauw te kampen met vermoeidheid, verminderd prestatievermogen en verminderde weerstand. Koolhydraatrijke sportdranken die je inneemt voor, tijdens of vlak na het sporten, zijn daarbij het ideale hulpmiddel.

Efficiënte koolhydraten voor sporters: glucose, fructose en maltodextrine

In de blogposts van de komende weken gaan we dieper in op de efficiëntste koolhydraten voor sporters, namelijk glucose, fructose en maltodextrine, die je uiteraard ook terugvindt in onze producten. Tot slot leggen we uit waarom je producten met dextrose beter vermijdt.

SLA JE KOOLHYDRATEN IN BIJ SPORTS 2

Glucose, fructose en maltodextrine kun je bij Sports2 in substantiële hoeveelheden tanken met deze producten: