Zelf ben ik, door de limieten die mijn lichaam me oplegde na jaren sprint- en voetbalexploten, overgeschakeld naar duursporten. Een totaal andere belasting, een totaal andere trainingsbeleving. Zoals je in mijn bio kunt lezen, heeft dat nog wat rek op mijn sportcarrière gezet. Maar er zijn natuurlijk veel roemruchtere namen die tonen dat je met succes van sport kunt switchen.

We openen deze reeks met: Rebecca Romero.

Beste sport: roeien

Een onbekende of eerder onderschatte atlete, onterecht volgens ons. Roeien is een sport die in Groot-Brittannië hoog aangeschreven staat. Denk maar aan de aloude Boat Race, een roeiwedstrijd tussen de universiteiten Oxford en Cambridge. Het was dus ook een meisjesdroom die voor de Britse in vervulling ging toen ze haar plaats kreeg in het Britse roeiteam.

Tweede sport: wielrennen

Romero raakte na de Olympische Spelen van Londen geblesseerd en tijdens de revalidatie besloot ze dat het tijd was om iets anders te gaan doen. Baanwielrennen, alweer een Britse traditionele sport, maar compleet anders. Niet evident. De Britse wielerbond zag wel graten in de roeister en haar tweede Olympische Spelen in 2008 (Peking) waren een feit. Maar dus wel in een andere sport.

Sportieve resultaten

Een met uitsterven bedreigd sportras, zo kunnen we atleten die op twee verschillende disciplines een medaille pakken het best omschrijven. Duivel-doet-al Rebecca Romero pronkt alvast in het rijtje. Ze pakte zowel in Athene als in Peking zilver, respectievelijk in het roeien en in het baanwielrennen. Een van de puikste sportprestaties van de nog jonge 21ste eeuw.

Begeleiding nodig bij je overstap naar een andere sport?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je met je favoriete sport moet dimmen. Of wilt dimmen. Medische redenen, een specifieke blessure, gewoon omdat je wat anders wilt. Dat betekent echter niet dat je sportief op pensioen moet: er is beslist een sportieve uitlaatklep te vinden waar je geest en lichaam wel nog weg mee weet. Weet echter dat elke sport zijn specifieke begeleiding vraagt.

Sports2 begeleidt je graag in je overstap. Neem contact op via info@sports2.be, bel ons op +32 475 328761 of stel je vraag via het formulier.