Uit een Noors onderzoek blijkt dat slapeloosheid of slecht slapen de kans op herstel van chronische rugpijn vermindert met 19 tot 46 % (afhankelijk van het geslacht en de ernst  van de symptomen). Bovendien speelt er een vicieuzecirkeleffect: als de spieren niet ontspannen zijn, slapen we slecht, lopen we overdag nog meer vast en slapen we nog slechter. Voor sporters (en niet alleen sporters) is dat nefast. We geven een aantal tips om je rug dag en nacht een ruggensteuntje te geven.

Hoe kunnen we overdag spieren en gewrichten ontlasten?

 

  •  Zorg voor een correcte werkergonomie op kantoor: een stoel met stevige ondersteuning, een scherm op de juiste hoogte …
  • Til zware lasten met de kracht van de benen, niet met het bovenlichaam en de rug.
  • Met een koud-warmdouche, een warm bad en lenigheidsoefeningen ontspannen de spieren en krijgen de tussenwervelschijven ook rust. 
  • Zorg voor voldoende beweging: we komen het best om het uur even van onze stoel af, en na het werk is een wandeling een zegen voor lichaam en geest

 

Hoe kunnen we ’s nachts spieren en gewrichten ontlasten?

  • Om te beginnen: door niet onder de wol te kruipen met een overdag geteisterde rug.
  • Echt diepe slaap kunnen we alleen bereiken in een bed met een matras die voldoende ondersteuning biedt. Bekken en rug moeten te allen tijde loodrecht op elkaar staan, zowel in zijlig als in ruglig. Sommige slaapspecialisten hebben daar zelfs hun businessmodel op geënt.
  • Behalve een uitstekende matras is ook het hoofdkussen van belang: de positie van nek en hoofd heeft immers invloed op de stand van de lage rugwervels en het bekken.

Hoe kan Nitra Forte van Sports2 een ruggensteuntje betekenen tegen gewrichtspijn?

Een van de drie hoofdingrediënten, samen met rode biet en granaatappel, is het sterk ontstekingsremmende curcumine. Uit onderzoek is bekend dat curcumine er bij ontstoken cellen voor zorgt dat er geen nieuwe ontstekingsversterkende stoffen meer geproduceerd worden en zich dus niet verder zet naar andere cellen, waardoor het de negatieve neerwaartse spiraal stopt. Bovendien is gebleken dat curcumine het best in vloeibare vorm opgenomen wordt.

 

Bestel hier Nitra Forte met curcumine

Interesse in Nitra Forte met curcumine? Neem vrijblijvend contact op via info@sports2.be, +32 (0)475 328761 of onderstaande link.