En vermager je vlugger als je ’s avonds niet eet? Het zijn vragen die blijven terugkeren, maar nu is er
een nieuw onderzoek dat bevestigt dat je inderdaad het best ’s morgens goed eet en geleidelijk aan minder naar de avond toe. Tenzij je je kunt beperken tot exact hetzelfde aantal calorieën, want dan is er uiteraard geen verschil in potentiële gewichtsafname of -toename, zoals dit onderzoek aantoonde. 

Ghreline is de schuldige

Het schoentje knelt gewoon in je hongergevoel: zul je de discipline kunnen opbrengen om ’s avonds niet aan het schransen (laten we maar een sterke term gebruiken) te slaan, omdat je overdag nog niet veel gegeten hebt? Je moet qua mentale discipline dan al sterk in je schoenen staan om het hongerhormoon ghreline te trotseren, want dat is de boosdoener wanneer je pas laat eet: de ghreline schreeuwt om eten. Voor wie pakweg al eens verliefd geweest is: we weten allemaal hoe moeilijk het is om aan de opstoten van hormonen te weerstaan. 

Eerder was ook al aangetoond dat je ’s nachts niet meer vet verbrandt door ’s avonds niet te eten. Daarover lees je hier meer.

VOEDINGSANAMNESE

Voedingsanamnese maakt een wezenlijk deel uit van The Bigger Picture, de trainingsvisie van Sports2. Dus ook de vraag wanneer je het nu het best stevig eet. Een kleine aanpassing in je voedingsgewoontes kan al een enorm verschil teweegbrengen in je gevecht met de kilo’s.

Wil je een brede kijk op je trainingsaanpak, inclusief voedingsadvies? Neem contact op met coach Rudi Stroobants, info@sports2.be of stel je vraag via het formulier.