Deze zomer nam Tom Claes uit Boom deel aan de lezerswedstrijd die we met Sports2 sponsorden op Met de Vrienden. Hij was de gelukkige winnaar van het Sports 2 Performance Pack bestaande uit
10 drinkbussen, 10 Fast Fuel koolhydratengels, 10 energy bars en 1 doos Hydra Fuel. De producten kwamen meteen goed van pas, want Tom was in volle voorbereiding op de halve Zwintriathlon, die hij ondertussen afhaspelde in 5:37:28, goed voor een 326ste plaats, of een 38ste in de categorie M45. Proficiat, Tom! Tom was al fan van de producten van Sports2, en nu nog meer, getuige zijn uitpuilende (!) voorraadkast hieronder. Welk, wanneer en hoe hij onze producten aanwendt, legt hij hier nog even uit.

 

Hydra Fuel en Energy Fuel: altijd bij de hand voor een triathlon of marathon

‘De weersomstandigheden waren redelijk bar op de Zwintriathlon, maar de producten van Sports2 hebben me er goed doorgeholpen. Ik heb echt wel hard afgezien tijdens het fietsen, met de sterke wind. Bij dergelijk koud weer gebruik ik vooral de Energy Fuel, zeker bij halve triatlons of marathons is dat de ideale carbo load. Sowieso heb ik voor lange duurwedstrijden altijd een bus Hydra Fuel mee van 75 cl, altijd een bus water van 75cl en dan, afhankelijk van het weer nog een derde bus met Hydra Fuel (bij gewoon of warm weer) of Energy Fuel (bij koud weer)’, vertelt Tom.

Tijdens de wedstrijd: Fast Fuel Gel en een Energy Bar

‘Tijdens eens wedstrijd probeer ik één Fast Fuel Gel per uur in te nemen, en als het enigszins ook lukt een Energy Bar‘, gaat Tom verder.

Of ik al dan niet nog een reep tot mij neem, laat ik wat afhangen van het moment. Ik slaag er niet altijd in die ook naar binnen te spelen. Bij heel warm weer gebruik ik ook Electrolyte Fuel, omdat ik hard en veel zweet en anders last heb van krampen’, preciseert Tom nog.

In de trainingsperiode: Recovery Fuel

Tom gebruikt de producten van Sports2 niet alleen tijdens wedstrijden. Veel van de genoemde producten zijn ook zijn trainingsmaatjes. Toch is er nog eentje die hij, zeker in een periode van intensieve trainingen, vermeldenswaard vindt: ‘De Recovery Fuel. Ideaal na hard beulenwerk!’, rond Tom af.

DOE ZOALS tom op de marathon of triatlon

Voedingssupplementen maken een wezenlijk deel uit van The Bigger Picture, de trainingsvisie van Sports2. Doe zoals Tom en wapen je met de meest uitgekiende producten om een marathon of triatlon met glans te doorstaan. 

Wil je een brede kijk op je trainingsaanpak, inclusief voedingsadvies? Neem contact op met coach Rudi Stroobants, info@sports2.be of stel je vraag via het formulier.